ΠΥΡΑΝΤΟΧΑ  ΥΑΛΟΣΤΑΣΙΑ 

 

  

 

Οι καθημερινά αυξανόμενες απαιτήσεις για κατασκευές χώρων ανθρώπινης δραστηριότητας, με στόχο τον συνδυασμό υψηλής αισθητικής, αντοχής και ασφάλειας, οδηγούν σε επιλογές σύγχρονων υλικών και έξυπνες λύσεις.

 

Τα πυράντοχα συστήματα υαλοστασίων της Promat, προσφέρουν τεχνικές, οικονομικές και αισθητικές λύσεις για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κανείς όσον αφορά υαλοστάσια.

 

Για την Promat, τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα συστήματα υαλοστασίων, από πλευράς αισθητικής, είναι απόλυτα συνυφασμένα με την ζωτικής σημασίας ασφάλεια κατά της φωτιάς την οποία προσφέρουν τα συστήματα παθητικής πυροπροστασίας.

 

Η φιλοσοφία της εταιρίας Promat έχει σαν βασική προϋπόθεση την απόλυτη δέσμευση για την ανθρώπινη ασφάλεια. Όλα τα συστήματα υαλοστασίων Promat-SYSTEMGLAS® και PROMAGLAS®  καλύπτουν τα κριτήρια αξιολόγησης εθνικών και διεθνών κανονισμών πυρασφάλειας, πληρούν τις υψηλότερες προδιαγραφές για αντοχή σε κρούση και προσφέρουν αξιόλογες ηχομονωτικές ιδιότητες.

 

Τα νέα πυράντοχα συστήματα υαλοστασίων Promat-SYSTEMGLAS® και PROMAGLAS®  περιλαμβάνουν και υαλόθυρες και προσφέρονται σαν πυράντοχα χωρίσματα και θύρες πυρασφάλειας με δείκτη πυραντίστασης 30, 60, και 90 λεπτά. Είναι πιστοποιημένα μεταξύ άλλων και σύμφωνα με τους Βρετανικούς κανονισμούς πυρασφάλειας BS 476:Part22:1987, και τα Γερμανικά πρότυπα DIN 4102-13, για ακεραιότητα, ευστάθεια και μόνωση.

 

Η καινοτομία του συστήματος Promat-SYSTEMGLAS®  βασίζεται στη δημιουργία ενιαίων επιφανειών από υαλοπίνακες και υαλόθυρες, χωρίς ενδιάμεσα οριζόντια ή κάθετα στοιχεία (τραβέρσες ή ορθοστάτες) πλαισίου.  Προσφέρει σε αρχιτέκτονες και σχεδιαστές την ελευθερία δημιουργίας και αποτελεί ιδανική λύση για εφαρμογές που απαιτούν υψηλή οπτική διαφάνεια, συνέχεια του χώρου και ελεύθερη διάχυση του φωτός.

 

Οι πυράντοχοι υαλοπίνακες αποτελούνται από παράλληλα λεπτά φύλλα υάλου με ενδιάμεσες στρώσεις από ειδικό θερμοδιογκούμενο υλικό, απόλυτα διάφανο. Στην περίπτωση φωτιάς, σε θερμοκρασία περίπου 120 0C, οι ενδιάμεσες στρώσεις διογκώνονται και μετατρέπουν το σύστημα  σε ένα  συμπαγές, αδιάφανο πυράντοχο χώρισμα το οποίο πληρεί:

 

 

Ø       το κριτήριο ευστάθειας, εξασφαλίζοντας ότι ο υαλοπίνακας δεν θα καταρρεύσει.

 

Ø       το κριτήριο ακεραιότητας, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει το πέρασμα των φλογών και των θερμών καυσαερίων.

 

Ø       το κριτήριο μόνωσης, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει τη μετάδοση δια μέσου της μάζας του  ενός προκαθορισμένου ποσού θερμότητας στην μη εκτεθειμένη πλευρά.

 

 

Προσφέροντας ολοκληρωμένη προστασία ενάντια στη φωτιά, τα κριτήρια ακεραιότητας και ευστάθειας εξασφαλίζουν τον περιορισμό της φωτιάς στον αρχικό χώρο εκδήλωσης, εμποδίζοντας την εξάπλωσή της σε γειτονικούς χώρους και προστατεύοντας τις εξόδους διαφυγής για το χρονικό διάστημα που προβλέπει η μελέτη παθητικής πυροπροστασίας. Ταυτόχρονα, το κριτήριο μόνωσης εμποδίζει την ανάπτυξη επικίνδυνα υψηλής θερμοκρασίας, αποτρέπει τον κίνδυνο ανάφλεξης υλικών που πιθανόν να βρίσκονται στην προστατευόμενη πλευρά και εξασφαλίζει την ασφαλή διαφυγή των ανθρώπων, αποφεύγοντας τον πανικό, μη επιτρέποντας τη θέα της φωτιάς ή την αίσθηση της θερμότητας.

 

 

 

 

 

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

 

Τα νέα πυράντοχα συστήματα υαλοστασίων Promat-SYSTEMGLAS® και PROMAGLAS®  προσφέρονται για εφαρμογές με συγκεκριμένες απαιτήσεις πυραντίστασης και χώρους που απαιτούν τη δυνατότητα ελεύθερης διάχυσης του φυσικού φωτός και πλήρη οπτική διαφάνεια όπως:

 

·        Νοσοκομεία

·        Σχολεία

·        Ξενοδοχεία, Εστιατόρια

·        Καταστήματα, Εμπορικά Κέντρα

·        Κτίρια Γραφείων, Computer Rooms

·        Βιομηχανικά Κτίρια, Αποθήκες, Εργαστήρια

·        Αεροδρόμια

·        ...

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 

1.  Η σύνδεση των επιμέρους υαλοπινάκων του συστήματος Promat-SYSTEMGLAS®  δεν απαιτεί τραβέρσες ή ορθοστάτες, αλλά επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικής πυράντοχης μαστίχης.

 

2.  Το υαλοστάσιο στηρίζεται περιμετρικά με στοιχεία λεπτής διατομής 50 x 20mm.

 

3.  Promat-SYSTEMGLAS® πυράντοχες υαλόθυρες (μονόφυλλες ή δίφυλλες), προσφέρονται και καπνοστεγείς, και μπορούν να ενσωματωθούν σε πυράντοχα υαλοχωρίσματα ή να τοποθετηθούν σε συμβατική τοιχοποιία.

 

4.  Η χρήση απλών χαλύβδινων διατομών και εξαρτημάτων προσφέρει τη δυνατότητα οικονομικών λύσεων, χωρίς συμβιβασμούς όσον αφορά την αισθητική και την ασφάλεια.

 

5.  Η νέα πυράντοχη υαλόθυρα Promat-SYSTEMGLAS® AG30-1, διαθέτει θυρόφυλλο από πυράντοχο υαλοπίνακα με πολύ λεπτό περιμετρικό πλαίσιο και εξασφαλίζει την απαιτούμενη πυραντίσταση  προσφέροντας μία απόλυτα διαφανή επιφάνεια.

 

 

Νέες ελκυστικές προτάσεις μπορούν τώρα να υλοποιηθούν με τα νέα πυράντοχα συστήματα υαλοστασίων Promat-SYSTEMGLAS® και PROMAGLAS®. Καλύπτοντας απόλυτα τις απαιτήσεις που προσδιορίζονται από τη μελέτη παθητικής πυροπροστασίας, μετατρέπουν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ιδέες σε ασφαλείς καινοτομικές λύσεις.

 

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του συστήματος Promat-SYSTEMGLAS® ξεχωρίζει από την κλασική κατασκευή κολώνας τραβέρσας, εξασφαλίζοντας μόνωση στα σημεία σύνδεσης μεταξύ των υαλοπινάκων χωρίς την ανάγκη για ειδικά μονωτικά καπάκια. Αυτή η δυνατότητα προσφέρεται αποκλειστικά από το νέο ειδικά σχεδιασμένο Promat-SYSTEMGLAS®.

 

 

Περισσότερες λεπτομέρειες (αρχείο Acrobat)
gc_framedbarrier
gc_screens
gs_doors
gs_screens